Ichthus

Groep 7

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Algemeen:
We beginnen de week met een weekopening en sluiten af met een weeksluiting. Dit doen we met alle klassen in de hal. We beginnen elke dag met de Bijbel en op donderdag met Kerkgeschiedenis.
De vakken die elke dag op het programma staan zijn: rekenen, taal en spelling. We gebruiken de methodes: De wereld in getallen en Taal Actief. Met rekenen werkt groep 7 (bijna) volledig op laptops. Zo nu en dan wordt er in een schriftje gewerkt, maar voornamelijk worden er digitale opdrachten gemaakt, waarbij ik als leerkracht de resultaten kan volgen. Naast de rekenmethode gebruiken we ook spellen en oefeningen van de methode: Met sprongen vooruit. Met rekenen staan in groep 7 voornamelijk de breuken, procenten en kommagetallen centraal.
Nieuw met spelling in groep 7 is dat we ook wekelijks oefenen met werkwoordsvormen. Bij taal komen alle woordsoorten aan bod en leren we hele zinnen te ontleden.
Iedere week hebben we begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) als ‘apart vak’ en tegelijk komt het regelmatig voor in de taallessen, bij de zaakvakken en ook bij het rekenen.
We werken met de methode Blink voor de zaakvakken. Dit is een geïntegreerde methode. Aardrijkskunde, biologie en geschiedenis komen aan bod. Ieder jaar worden 4 thema’s behandeld, waarbij leerlingen een onderzoeksvraag maken en uitwerken.

Gym:
Op dinsdagmorgen en vrijdag hebben we gym. Op dinsdag direct om 8.30 uur. De kinderen komen dan op de fiets naar de sporthal.

Repetities/huiswerk:
In groep 7 maken/leren de kinderen huiswerk:
Maandag: meestal niks
Dinsdag: 10 Engelse woordjes
Woensdag: werkblad + Bloon afronden
Donderdag: repetitie
Vrijdag: Psalm

Uitjes/bijzonderheden:
In groep 7 gaan we er normaal gesproken net wat vaker op uit of hebben we iets. In november doen we mee met de Mediamasters (mediawijsheid) en normaliter gaan we ook een dagdeel naar de ROVA. We hebben een sportdag in april en gaan naar de techniekdag. Ook staat het Rijksmuseum op het programma. Gedurende het schooljaar kan er zomaar nog iets leuks bijkomen. Of dit allemaal door kan gaan hangt uiteraard van diverse factoren af. Hierover (en over andere zaken) leest u te zijner tijd meer in de nieuwsbrief die elke eerste maandag van de maand verschijnt.

juf Wietske

‘Ik word gewoon heel blij van kinderen!’

juf Dianne

juf