Ichthus

Groep 4

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Op deze pagina vertellen wij u graag wat wij in onze groep doen. Wij zijn groep 4. Elke dag starten we gezamenlijk met de dagopening en het Bijbelverhaal. Een mooi en fijn moment zo aan het begin van de dag. Op de maandagmorgen doen wij dit met de hele school in de hal.

In groep 4 zijn wij elke dag met rekenen en taal bezig, in ons schrift en op de computer. Met rekenen zijn we druk met het leren van de tafels. Ook maken wij veel + en – sommen tot 100. Natuurlijk leren wij rekenen met geld, heel handig als je een boodschap mag doen. Daarnaast zijn wij bezig met meten, wegen en (digitaal) klokkijken.

Tijdens onze taallessen leren we iedere week nieuwe woorden rondom een thema. We hebben daarnaast ook spreek- en luisterlessen en schrijflessen. Bij taal hoort natuurlijk ook spelling. Elke week leren we een nieuwe spellingcategorie. We werken dan in spellingwerkboeken en maken dictees.

Wat heel bijzonder aan groep 4 is, is dat wij de hoofdletters leren schrijven en leren schrijven met een pen.

In groep 4 is lezen erg belangrijk! We doen racelezen, duolezen, tutorlezen of stillezen. We gaan naar de bieb om een mooi boek uit te kiezen. We laten ons ook nog heerlijk voorlezen door de juf! Leest u thuis ook regelmatig?

Als groep houden wij van knutselen en tekenen. Met wereldoriëntatie gaan wij van alles ontdekken rondom verschillende thema’s. Ook gymmen we in de sporthal. We mogen heel graag spelen. Dat doen we regelmatig. In de klas staan bakken en kasten vol met speelgoed.

Vraag ons ook maar eens wat we allemaal doen op school …………. we vertellen het graag.

juf Christel

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!