Ichthus

Groep 4

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

We zijn elke dag met rekenen en taal bezig, in ons schrift en op de computer. Met rekenen zijn we druk met het leren van de tafels van 1 t/m 5 en 10. Ook maken we veel + en – sommen tot 100. Natuurlijk leren we rekenen met geld, heel handig als je een boodschap mag doen. Daarnaast zijn we bezig met meten en wegen en (digitaal) klokkijken.

Tijdens onze taallessen leren we iedere week nieuwe woorden rondom een thema. We maken lessen die gaan over de verschillende onderdelen van onze taal. Dit komt o.a. aan bod: het zelfstandig naamwoord, het lidwoord, het bijvoeglijk naamwoord en het werkwoord. We hebben daarnaast ook spreek- en luisterlessen en schrijflessen. De schrijflessen gaan bijvoorbeeld over: hoe schrijf ik een uitnodiging?

Bij taal hoort natuurlijk ook spelling. Elke week leren we een nieuwe spellingcategorie. Bijvoorbeeld woorden die eindigen op –ng of –nk of die beginnen met sch of schr. We werken dan in spellingwerkboeken en maken dictees. Af en toe zien we “Gerrit” (een leuk stripfiguur) op een filmpje en hij legt heel grappig uit hoe het zit met bijv. –nk en –ng, dan kunnen we het extra goed onthouden!

In groep 4 leren we de hoofdletters schrijven. Eerst schrijven we met een potlood en later met een vulpen.

We lezen veel: soms alleen, met z’n allen of in duo’s. De kinderen mogen de klas voorlezen en vertellen over hun boek, soms is dat best spannend.. We zullen hen op verschillende manieren motiveren om te lezen. Leest u thuis ook regelmatig? Belangrijk en fijn om te doen! Begrijpend lezen hebben we ook, we leren dan wat de schrijver van een tekst ons wil vertellen.

Ook houden we van knutselen en tekenen in groep 4 en gaan van alles ontdekken rondom verschillende thema’s. Twee keer per week lopen we naar de sporthal om daar heerlijk te kunnen gymmen.

We willen dat iedereen zich veilig voelt op school en plezier heeft, we gebruiken de methode Kwink om emoties te bespreken. Daarbij geven we graag veel complimenten aan elkaar!

Weet u wat misschien wel het leukst is in groep 4?? Het kiezen op de vrijdagmiddag?! Wilt u er meer over weten? Vraag het de kinderen maar eens…

juf Hetty

woensdag, donderdag en vrijdag

juf Erna

maandag en dinsdag