Ichthus

Groep 7a

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Algemeen: We beginnen de week met een weekopening en sluiten af met een weeksluiting. Dit doen we met alle klassen in de hal. We beginnen elke dag met de Bijbel en op donderdag met Kerkgeschiedenis. De vakken die elke dag op het programma staan zijn: rekenen, taal en spelling. We gebruiken de methodes: De wereld in getallen en Taal Actief. Met rekenen werkt groep 7 (bijna) volledig op laptops. Er wordt ook in een schriftje gewerkt, hier staan de uitwerkingen van sommen. De opdrachten worden voornamelijk digitaal gemaakt, waarbij we als leerkrachten de resultaten kunnen volgen. Naast de rekenmethode gebruiken we ook spellen en oefeningen van de methode: Met sprongen vooruit. Met rekenen staan in groep 7 voornamelijk de breuken, procenten en kommagetallen centraal. Nieuw met spelling in groep 7 is dat we ook wekelijks oefenen met werkwoordsvormen. Bij taal komen alle woordsoorten aan bod en leren we hele zinnen te ontleden. Iedere week hebben we begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) als ‘apart vak’ en tegelijk komt het regelmatig voor in de taallessen, bij de zaakvakken en ook bij het rekenen. We werken met de methode Blink voor de zaakvakken. Dit is een geïntegreerde methode. Aardrijkskunde, biologie en geschiedenis komen aan bod. We behandelen twee of drie thema’s per jaar en doen dat met de groepen 5 t/m 8. De leerlingen werken met een onderzoeksvragen. Ook geven we de zaakvakken apart in onze eigen groep.

Gym: Op dinsdagmorgen en vrijdag hebben we gym. We hebben dit direct om 8.30 uur. De kinderen komen dan op de fiets naar de sporthal.

Repetities/huiswerk: In groep 7 maken/leren de kinderen huiswerk: Maandag: meestal niks Dinsdag: werkblad met spelling en rekenen Woensdag: typen Donderdag: repetitie en Engelse woorden Vrijdag: Psalm of lied

Ook lezen we rond de Kinderboekenweek uit een boek voor, maken we een boekverslag, een werkstuk en houden we een spreekbeurt.

Uitjes/bijzonderheden: In groep 7 gaan we er normaal gesproken net wat vaker op uit of hebben we iets. In november doen we mee met de Mediamasters (mediawijsheid) en normaliter gaan we ook een dagdeel naar de ROVA. We hebben een sportdag

in april en gaan naar de techniekdag. Ook staat het Rijksmuseum op het programma. Gedurende het schooljaar kan er zomaar nog iets leuks bijkomen. Of dit allemaal door kan gaan hangt uiteraard van diverse factoren af. Hierover (en over andere zaken) leest u te zijner tijd meer in de nieuwsbrief die elke eerste maandag van de maand verschijnt.

 

juf Wietske

‘Ik word gewoon heel blij van kinderen!’

juf Dianne

juf