Ichthus

Groep 4/5

DEZE INFO IS VAN 22/23 EN WORDT Z.S.m. geupdate!

DE GROEPSLEERKRACHT VERTELT OVER DE GROEP:

Op deze pagina vertellen wij u graag wat wij in onze groep doen. Wij zijn groep 3/4. Dat betekent dat we in de klas dingen apart doen, maar natuurlijk ook dingen samen. Elke dag starten we gezamenlijk met de dagopening en het Bijbelverhaal. Een mooi en fijn moment zo aan het begin van de dag. Op de maandagmorgen doen wij dit met de hele school in de hal.

Voor de kinderen van groep 3 verandert er veel. In groep 3 staat leren lezen centraal. We werken vanuit de methode: “Veilig leren lezen”. Elke drie weken worden er aan de hand van een thema nieuwe woorden en letters aangeboden. Er is ook tijd voor herhaling van de letters en woorden die al zijn geleerd. We leren de letters schrijven in schrijfletters. 

Ook staat er elke dag rekenen op het programma. Wij werken met de methode: “De wereld in getallen”. We oriënteren ons dit jaar op de getallen tot 100. We leren splitsen tot 10, optellen en aftrekken tot 20.

In groep 4 zijn wij elke dag met rekenen en taal bezig, in ons schrift en soms op de computer. Met rekenen zijn we druk met het leren van de tafels. Ook maken wij veel + en – sommen tot 100. Natuurlijk leren wij rekenen met geld, heel handig als je een boodschap mag doen. Daarnaast zijn wij bezig met meten, wegen en (digitaal) klokkijken.

Tijdens onze taallessen leren wij iedere week nieuwe woorden rondom een thema. Wij maken lessen die gaan over de verschillende onderdelen van onze taal. Dit komt o.a. aan bod: het zelfstandig naamwoord, het lidwoord, het bijvoeglijk naamwoord en het werkwoord. Wij hebben daarnaast ook spreek- en luisterlessen en schrijflessen. Bij taal hoort natuurlijk ook spelling. Elke week leren wij een nieuwe spellingcategorie. Bijvoorbeeld woorden die eindigen op –ng of –nk of die beginnen met sch- of schr-.

Wat heel bijzonder aan groep 4 is, is dat wij de hoofdletters leren schrijven en leren schrijven met een vulpen.

Wij lezen veel: soms alleen, met z’n allen of in duo’s. Leest u thuis ook regelmatig? Belangrijk en fijn om te doen!

Als groep houden wij van knutselen en tekenen. Met wereldoriëntatie gaan wij van alles ontdekken rondom verschillende thema’s. Ook gymmen we in de sporthal.

We willen dat iedereen zich veilig voelt op school en plezier heeft. In de klas besteden wij hier veel aandacht aan. Hierbij gebruiken wij de methode Kwink. Wij leren daar o.a. hoe je complimenten kunt geven. Wat worden wij daar blij van!

Ook mogen we heel graag spelen. Dat doen we regelmatig. In de klas staan bakken en kasten vol met speelgoed. 

Vraag ons ook maar eens wat we allemaal doen op school …………. we vertellen het graag. 

 

juf Asselien

juf Linde

Ik vind het zó gaaf om een band met een kind om te kunnen bouwen!

juf Jacolien

juf Jacolien