Ichthus

Groep 3

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Welkom! Leuk dat u/jij komt kijken op de pagina van groep 3.

Naar groep 3! Een eigen tafel en een officieel schrijfpotlood, van kleuter naar schoolkind. Van kennismaken met letters en cijfers gaan wij nu echt leren lezen en rekenen. Soms heel spannend, maar ook erg leuk.

Elke maandagochtend beginnen we in de hal met de hele school. Op de andere ochtenden beginnen wij samen in de klas met een Bijbelverhaal. Wij leren regelmatig een mooi lied of een mooie psalm die wij op vrijdagochtend tijdens de weeksluiting zingen.

In groep 3 staat leren lezen centraal. We werken vanuit de methode: “Veilig leren lezen”. In Veilig leren lezen kim-versie vormen de klank en letter het uitgangspunt. Leerlingen leren steeds één nieuwe letter in combinatie met eerder geleerde letters. Door deze aanpak komen ze sneller tot het vlot lezen van woorden, zinnetjes en korte teksten. Er is ook tijd voor herhaling van de letters en woorden die al zijn geleerd, we gaan hier ook graag spelenderwijs mee aan de slag.

Ook staat er elke dag rekenen op het programma. We werken met de methode: “De wereld in getallen”. We oriënteren ons dit jaar op de getallen tot 100. We leren o.a. splitsen tot 10, optellen en aftrekken tot 20, klokkijken en rekenen met geld.

Naast rekenen en lezen houden we ook van knutselen en tekenen in groep 3 en gaan we van alles ontdekken rondom verschillende thema’s. Eén keer per week lopen we naar de sporthal om daar heerlijk te kunnen gymmen. Ook krijgen we judolessen aan het begin van het schooljaar op donderdagmiddag. Als we het goed doen, krijgen we een diploma!

We willen dat iedereen zich veilig voelt op school en plezier heeft, we gebruiken de methode Kwink om emoties te bespreken. Daarbij geven we elkaar graag veel complimenten!

Wij hopen op een leuk, gezellig en leerzaam jaar samen!

Hartelijke groet,

Gerrielle en Anja

 

juf Anja

‘Enthousiast,
creatief,
genieten,
groeien,
lezen!’

juf Gerrielle

‘Het leukste moment van de dag is als de kinderen binnen komen.
De kinderen vertellen zó enthousiast hun verhalen en je ziet meteen hoe ze in hun vel zitten!’