Ichthus

Groep 7a

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

 

Algemeen
Onze dagelijkse vakken zijn: rekenen, taal en spelling. We gebruiken de methodes: De wereld in getallen en Taal Actief. Hierbij hoort software met oefenprogramma’s die we regelmatig inzetten. Naast de rekenmethode gebruiken we ook spellen en oefeningen van de methode: Met sprongen vooruit. Met rekenen staan in groep 7 voornamelijk de breuken, procenten en kommagetallen centraal. Nieuw met spelling in groep 7 is dat we ook wekelijks oefenen met werkwoordsvormen. Bij taal komen alle woordsoorten aan bod en leren we hele zinnen te ontleden.

Iedere week hebben we begrijpend lezen als ‘apart vak’ en tegelijk komt het regelmatig voor in de taallessen, bij de zaakvakken en ook bij het rekenen. Met geschiedenis behandelen we dit jaar de thema’s: van jager naar boer, Grieken en Romeinen, nieuwe steden en ontdekkers en hervormers. Met aardrijkskunde leren we dit jaar alle landen en belangrijkste steden van Europa. Daarnaast bouwen we verder aan de onderwerpen die in groep 5 ook al behandeld zijn en die alles te maken hebben met Europa. Met natuur & techniek behandelen we allerlei verschillende onderwerpen zoals vulkanen, spijsvertering, verschillende klimaten etc.

Repetities/huiswerk
In groep 7 maken/leren de kinderen m.u.v. de maandag elke dag huiswerk.
Het huiswerkrooster ziet er als volgt uit:

Ma: niets
Di: werkwoorden
Wo: Engelse woorden
Do: metend rekenen
Vr: Psalm, spellingwoorden

Daarnaast hebben we dit jaar repetities en wel van aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en Engels. De week voorafgaand aan de repetitie krijgen ze de samenvatting mee naar huis. Hierover krijgen ze een repetitie (letterlijke vragen vanuit de samenvatting) en een toets (wat is het inzicht, begrijpen ze wat ze geleerd hebben, kunnen ze een toepassing maken?).

Gym
Op dinsdag- en vrijdagmiddag hebben we gym.

Uitjes/bijzonderheden
In groep 7 gaan we er net wat vaker op uit of hebben we iets bijzonders. Met schoolreisje gaan we naar de Wadden, in november doen we mee met de Mediamasters, we gaan een dagdeel op stap met de ROVA en gedurende het schooljaar kan er zomaar nog iets leuks bijkomen. Hierover (en over een hoop zaken meer) leest u te zijner tijd in de nieuwsbrief die elke eerste maandag van de maand verschijnt.

Yurls
Het huiswerk van groep 7 vind u op onze Yurls pagina. Klik hier.

juf Dianne

maandag t/m vrijdag

juf Hannah

extra leerkracht

Schoolgids

In de schoolgids vindt u allerhande informatie die voor ouders interessant is!

download hier

App

We maken vanaf heden gebruik van ‘de Basisschool App’. Achter een AVG veilige inlog delen leerkrachten praktische berichtjes, maar ook foto’s met de ouders.

Meer info

Jaarrooster

Op het jaarrooster van de Ichthus vindt u alle relevante data die voor ouders belangrijk zijn.

Download hier